Update: De Pleuris

Terwijl ik op vakantie was, is het project waarover ik eerder schreef natuurlijk gewoon doorgegaan. Benieuwd hoe het is afgelopen?

Goed!
Na nog een patch, een nieuwe server, wat extra CPU en een SAN ertegenaan gegooid te hebben was de performance vergelijkbaar met het huidige systeem in productie. Sommige back-end transacties waren nog wat trager, rond de twintig milliseconden, andere zelfs een beetje sneller. En de echte end-to-end tests, door gebruikers over de hele wereld met de hand geklokt via de front-end systemen, lieten geen significante verschillen zien.
De business had nog wel een paar slakken om wat zout op te leggen, maar liet donderdagavond weten dat ze akkoord waren met de Go Live. En dat is zondag gebeurd.

Nu, na een dag productie, draait het systeem als een zonnetje. Er was alleen een kleine patch nodig om een vlekje in de ESB weg te werken en een paar klanten met hele oude software (Navigator, Lotus) waren niet echt blij (eigen schuld, die hadden al vijf jaar geleden moeten upgraden), maar verder is iedereen tevreden.
En achteraf gezien was het waarschijnlijk de fuzz wel waard: juist voor de belangrijkste transacties is er toch mooi anderhalve seconde aan response gewonnen, dankzij twee weken heel hard werken.

Alleen, als ze dat nou drie maanden eerder hadden bedacht, dan was het allemaal wat soepeler verlopen. Maar dat is een requirements probleem, geen testprobleem, dus niet iets wat in mijn taakomschrijving zit.
Nou ja, ik zal het toch maar bij de lessons learned opschrijven.

Een gedachte over “Update: De Pleuris

  1. Goed te lezen dat het eerste deel van het project ‘goed’ in produktie is gegaan. Geeft toch een beter gevoel dan dat achteraf blijkt dat er nog meer requirements waren…. 🙂
    Ik heb ook met veel plezier jouw reisverslag gelezen. Ik had dezelfde keuze gemaakt ondanks alle ‘ongewenste beesies’. Enne, bloedzuigers heb je in Nederland ook…. 🙂
    Nog veel succes en plezier daar!
    Grtz,
    Marco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *