How time flies

… when you’re having fun.

September was alweer voorbij eer het goed was begonnen. En dat terwijl ik augustus nog niet eens had besproken. Dat heeft de hele maand op mijn lijstje gestaan, en het kwam er maar niet vanaf. Enfin, dan nu maar twee in één.

Augustus was een maand van veel vrije dagen (ik heb nog een heel stuwmeer op te maken) en af en toe een dagje cursus. Daarnaast nog een weekje fietsen in de Charente, in de omgeving van La Rochelle. Prachtig weer, aardige routes, zadelpijn en het eten van allerlei zaken die je normaal gesproken in zee zou laten groeien/zwemmen/kruipen, maar die in Frankrijk gewoon op je bord belanden.

Rode wouwWe hadden deze streek vooral uitgekozen vanwege de beweerde vogelrijkdom, maar dat viel een beetje tegen. Wat koereigers en ooievaars en, dat dan weer wel, ergens onderweg ineens een flink aantal rode wouwen.
Daarnaast nog een hele vreemde vogel: een Europese moerasschildpad. Die hadden we alleen één keer eerder van veraf in Griekenland gezien. Maar hier rende er eentje ineens vlak voor ons de weg over.

Europese moerasschildpadNu gaat rennen bij een schildpad niet zo heel erg hard, dus we hadden ruim de tijd om dit exemplaar te arresteren en eens grondig aan de tand te voelen. Dat laatste lukte niet, want een gearresteerde schildpad neemt onmiddellijk huisarrest (bovendien hebben ze geeneens tanden). Pas enige tijd na invrijheidstelling kwam hij tevoorschijn en liet zich alsnog op de foto zetten.

Daarna ging augustus naadloos over in september en hernam het leven zijn normale loop. Ik was zowaar een keertje jarig, waarbij ik een leeftijd bereikte die ik in mijn jeugd praktisch ondenkbaar achtte, maar ach, alles went.
Verder veel afwisseling: cursus geven, commerciële gesprekken voeren, netwerk onderhouden, en ineens had ik er zowaar een auditopdracht bij de Belastingdienst bij.

Nou zit ik al meer dan 30 jaar in de IT-dienstverlening, en alle bedrijven waar ik ooit heb gewerkt hadden de Belastingdienst als klant. En toch heb ik er nog nooit gewerkt. Dat mag wel een wonder heten. Leuke klus, een audit op een testtraject dat een beetje uit de bocht was gevlogen. Deed me sterk denken aan mijn tijd bij INQA, waar ik dit soort audits met enige regelmaat uitvoerde.
Het zit er alweer bijna op en ik heb de indruk dat we de belastingdienst goed kunnen helpen. Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet, wel beter…

BHV rtainingHalverwege september heb ik ook mijn jaarlijkse BHV-training gehad. Altijd weer een uitje, lekker aanklooien met brandblussers, de AED en een reanimatiepop.  Het komende jaar mag het kantoor wel weer in de hens gaan, maar alleen als ik erbij ben, want anders staat Hanna, ons hoofd BHV, er zo alleen voor.

En nu is het dus alweer oktober. Benieuwd wat dat gaat brengen. In ieder geval een weekje herfstvakantie 🙂