Vakantie!

Ach, de zomervakantie, daar had ik het eigenlijk over willen hebben. Maar ja, dat is zó lang geleden dat ik het bijna allemaal verdrongen heb. We hebben inmiddels zelfs alweer de herfstvakantie gehad.
Goed, zomervakantie dus. Ik graaf diep in mijn geheugen en pak er een paar foto’s bij. Varen op het IJsselmeer met onze nieuwe boot was natuurlijk een van de toppers.

Op het IJsselmeer

Alles was nieuw, dus er was veel te leren: aanleggen bij windkracht 6, sluizen pakken, Volendam, ankeren, Enkhuizen.
Al doende leert men; op een klein krasje na hebben we het goed overleefd.

 

 

Kockengen Aan Zee

Kockengen Aan Zee

Lang heugt ons de dag dat Kockengen landelijke bekendheid kreeg: de Grote Overstroming. Zo zag onze straat eruit toen de regen was opgehouden.

 

 

 

 

Kunstaardappelen

Hier een van mijn zomerse geneugten: de Aardappeloogst. Na vele jaren vasthoudend kruisen en selecteren ben ik er in geslaagd een ras van kunstaardappelen te fokken. Mooi toch?

 

 

Argenton-sur-Creuse

Argenton-sur-Creuse

Dit fraaie plaatje komt van een weekje Frankrijk: de Brenne, het land van de duizend meren. We logeerden in de bed-and-breakfast van oude bekenden: Geert en Annette Engels. Geert is een geweldige natuurgids, die het gebied op zijn duimpje kent.
De ralreiger en de kwak waren hoogtepunten en ook de ringslang en moerasschildpadden maakten mijn dagen goed.

 

Toen was het voorbij en barstte de hectiek weer aan alle kanten los. Ik begon met een dagtripje naar Keulen voor een bijeenkomst van de IREB Advanced werkgroep Elicitatie en Consolidatie. Wegens niet op tijd bukken was ik daar ineens voorzitter van geworden, dus dan mag je er meteen serieus tegenaan. ´t Was erg leuk en leerzaam: een aantal toppers uit de internationale requirements wereld leren kennen en een goede aanzet gegeven voor de update van de Advanced E&C syllabus.

Polteq Masterclass

Daarnaast startte in september de nieuwe Masterclass van Polteq: een clubje van acht WO/HBO schoolverlaters, die we in een maand tijd mochten klaarstomen tot enthousiaste testers.
Kijk toch eens hoe aandachtig ze hier zitten luisteren naar mijn collega Erik.

 

 

Een van de onderdelen van hun opleiding was de nieuwe ISTQB Agile Add-on.  Bleek dat wij de eerste in Nederland waren die deze tweedaagse cursus hebben gegeven. En met succes: bijna allemaal zijn ze geslaagd!

Polteq zeilendag in MuidenHalf september was de Polteq zeildag, waarin we met een paar vijftien meter lange wedstrijdboten de omgeving van Muiden onveilig maakten.
Het ging er fanatiek aan toe, zo fanatiek dat mijn collega Wim eigenhandig zijn schouder uit de kom wist te slaan. Een pijnlijke aangelegenheid, maar na een bezoek aan de EHBO kon hij weer lachen…

SchilderenPrivé mag niet onvermeld blijven, dat mijn dochter Anita en haar vriend Sebas een etage gaan betrekken in Amsterdam. Als je een beetje handig bent en over een Landrover beschikt, zijn ineens al je weekenden volgeboekt. Plafond schilderen, laminaat leggen, kasten in elkaar schroeven. Houdt je van de straat zullen we maar zeggen!

 

Anita's 2e MasterOok vermeldenswaard is, dat Anita afstudeerde voor haar research master Cognitive Neuroscience. ’t Is inmiddels haar tweede master, dus het went. Trouwens ook de laatste, want hierna gaat ze beginnen aan een promotieonderzoek naar Alzheimer.

 

Zo werd het al gauw oktober: een drukke maand met het volgen (BHV), ontwikkelen (Testen in de Praktijk 2.0) en geven (IREB CPRE) van cursussen. En een weekje herfstvakantie, deels doorgebracht op de Veluwe. Ook hier weer veel naar vogeltjes gekeken!

Mussen in ELburg

Oktober eindigde met het TestNet najaarsevenement. Ik mocht een presentatie houden met de inspirerende titel ‘Continue testverbetering in elke situatie‘. Er was via Twitter veel PR aan besteed. De zaal zat dan ook goed vol – van mij had het nog wel voller gemogen. Mijn verhaal ging erin als zoete koek. Ik had eerlijk gezegd wat meer discussie verwacht, maar blijkbaar was alles duidelijk en iedereen tevreden. Ook goed natuurlijk. Presentatie TestNet